Esite Pirkan Soudusta 2014


Osanottomaksut ja maksukynnykset

Sarjat

Näin ilmoittaudut mukaan

Aikataulu

Kisakeskuksena Tampereen Soutukeskus

GPS-seuranta

Mahdolliset muutokset tai osanoton peruuntuminen ilmoittautumisen jälkeen

Palkinnot

Protestit ja kilpailukaluston säännöt

Kysy lisää Pirkan Kierroksen toimistosta

OSANOTTOMAKSUT JA MAKSUKYNNYKSET

SM-SARJA / hlö, ilmoittautuminen päättyy 16.7.

30.6. asti 27 EUR
16.7. asti 32 EUR

KUNTOSARJAT / hlö

30.6. asti 27 EUR
22.7. asti 32 EUR
LÄHTÖPAIKALLA 35 EUR

KIRKKOVENEET / joukkue

22.7. asti 350 EUR
LÄHTÖPAIKALLA 400 EUR

TOINEN AALTO / kirkkovenepaikka

22.7. asti 45 EUR

RETKISOUTU LA 2.8.2014

    omalla veneellä/ hlö

25 EUR

    järjestäjän kirkkoveneessä / hlö

42 EUR

    kirkkovenejoukkueet

330 EUR

Osanottomaksuun sisältyy urheilujuomaa ja mehua rannassa, suihkut ja saunat, varustesäilytys, Turvan tapaturmavakuutus, mitali ja vuositarra, mahd. sijoitus- ja arvontapalkinnot, vesivalvonta sekä vartioitu venesäilytys pe-la 25.-26.7. Toisen Aallon kirkkovenepaikkaan sisältyy venevuokran osuus. Tulosluetteloa emme enää ole valmistaneet, vaan tulokset löytyvät kotisivuiltamme. Halutessasi paperiversion, ota yhteyttä toimistoomme.

Osanottomaksusi voit suorittaa myös Smartumin liikunta- tai kulttuuriseteleillä, Luottokunnan virikeseteleillä tai tykykuntoseteleillä. Kirjoita nimesi jokaiseen seteliin siihen tarkoitettuun kohtaan ja postita setelit meille postin mukana. Erillistä netti-ilmoittautumista ei tarvita, kunhan liität setelien mukaan omat henkilötietosi (nimi, syntymäaika, osoite, puhnro) ja sarjavalintasi. Huomioithan, että setelit ovat henkilökohtaisia, niillä voit suorittaa vain oman osanottomaksusi.

Mikäli käytössäsi on SporttiPassi, voit maksaa ilmoittautumisesi SporttiPassin verkkomaksulla. Tällöin ilmoittaudu normaalisti kotisivuillamme ja ota muistiin oma viitenumerosi. Tämän jälkeen kirjaudu sisään omaan Sporttipassi-käyttöliittymääsi, valitse verkkomaksu, valitse riippuvalikosta Pirkan Soutu, kirjoita summa euroissa ja henkkoht viitenumerosi ja paina "maksa".


SARJAT

Kaikki Pirkan Soudun sarjat hyväksytään Pirkan Kierroksen osasuorituksiksi.

Puuveneiden keskipitkän matkan SM-sarjoissa on yhteensä 50 eri sarjaa.

  • Miesten yksinsoutu (MY)
  • Naisten yksinsoutu (NY)
  • Miesten parisoutu (MP)
  • Naisten parisoutu (NP)
  • Sekaparisoutu (SP)
  • Miesten vuorosoutu (MV ja vammaiset)
  • Naisten vuorosoutu (NV ja vammaiset)
  • Sekavuorosoutu (SV)
  • kaikissa ikäluokat: alle 23v, yleinen, yli 40v, 50v, 60v, 70v

SM-sarjaan ilmoittautuvilla pitää olla voimassa oleva kilpailulisenssi. Matkana 26 kilometriä, paitsi alle 23-vuotiaiden sarjoissa 13 km.

Pienveneille, kajakeille ja mökkiveneille on omat sarjat. Uusitussa mökkivenesarjassa, Airon Mänissä matka on 13 kilometriä ja sarjaan hyväksytään vain yksinsoutajat perinteisillä lasikuituisilla mökkiveneillä. Kaikki muut pienveneet ja mökkiveneet, joissa on enemmän kuin yksi soutaja luetaan kuuluvaksi kuntosoutusarjaan. Kuntosoutu- ja kajakkisarjoissa matkana  on 26 kilometriä.

Kirkkoveneiden aamupäivän kilpasarjalähdössä on omat sarjat sekä sekajoukkueille että naisille. Naisten sarjassa hyväksytään mies perämiehenä.

Kirkkoveneiden Toisessa Aallossa suurin osa joukkueista koostuu yksittäisistä soutajista. Myös kokonaiset kirkkovenejoukkueet toivotetaan tervetulleiksi mukaan. Toisessa Aallossa käyttämämme kirkkoveneet ovat liukuvapenkkisiä.

Retkisoudussa lauantaina 2.8. matkataan kirkkoveneillä ja pienveneillä ilman ajanottoa. Järjestäjällä on käytössään kirkkoveneitä, joihin otetaan mukaan yksittäisiä soutajia. Matkan aikana on mahdollista myös nousta maihin Luodon saarelle omia eväitä nauttimaan. Retkisoudun kisakanslia aukeaa Soutukeskuksessa klo 8.30, kirkkoveneisiin ilmoittautuneiden tulee olla paikalla klo 9 mennessä ja matkaan tulee lähteä klo 10 mennessä. Järjestäjän kirkkovenepaikkaa haluavan kannattaa ilmoittautua heinäkuun 28. päivään mennessä.

Soutajapankki

Monissa aamupäivän kirkkoveneiden kilpasarjan venekunnissa on tarjolla vapaita paikkoja. Halutessasi voit ilmoittautua sähköpostitse (toimisto(at)pirkankierros.fi) Soutajapankkiin, mistä välitämme soutajia niitä kaipaaville joukkueille. Mikäli kirkkovenejoukkueelta puuttuu soutajia, kannattaa ottaa yhteyttä meihin jo etukäteen. Varsinaisena soutupäivänäkin voi vielä tiedustella vapaita paikkoja kumpaankin kirkkovenelähtöön, samoin Retkisoudun aamuna.

NÄIN ILMOITTAUDUT MUKAAN

Ilmoittautuminen tapahtuu venekunnittain täyttämällä lomake kotisivullamme kohdassa "Ilmoittautuminen" ja maksamalla osanottomaksu. SM-sarjoihin ilmoittautuminen päättyy 16.7. ja listat ilmoittautuneista julkistetaan tämän jälkeen. Myös järjestäjän kirkkovenepaikat Toisessa Aallossa ovat varattavissa ilmoittautumislomakkeen kautta. Mikäli varaat yli kymmenen paikkaa Toiseen Aaltoon, on ryhmäalennus 10 prosenttia. Ryhmien kannattaa ottaa yhteyttä toimistoomme sähköpostitse toimisto(at)pirkankierros.fi.

Ennen tapahtumaa julkaisemme kotisivuillamme listaa kaikista ilmoittautuneista. Samoin tarkemmat ohjeet soutupäivän varalta löytyvät kotisivuiltamme, etukäteispostituksia ei tehdä.


Pirkan Soudun tilinumero on FI47 1443 3000 1140 14

AIKATAULU

Kisakanslia on avoinna perjantaina 25.7. klo 18.30-20 välisen ajan, jolloin venekunnat voivat halutessaan noutaa venenumeron sekä muun tarvittavan materiaalin. Hoitamalla etukäteisjärjestelyt jo perjantai-iltana vältätte vesillelaskuruuhkan ennen lähtöä. Kisakeskuksessa järjestetään venevartiointi perjantai-lauantaiyönä. Varsinaisena kisapäivänä kanslia avataan klo 8. Venenumero kiinnitetään veneen kokkaan ja se on pidettävä näkyvissä koko soudun ajan. Soudun jälkeen mitalit jaetaan kisakansliasta venenumeron palauttamisen yhteydessä.

Pienveneiden startti tapahtuu klo 10 porrastettuna viiteen eri lähtöön. Starttiviivalle järjestäytyvät aluksi SM-parisoutajat, näiden jälkeen SM-vuorosoutajat ja näiden jälkeen SM-yksinsoutajat. SM-lähtöjen jälkeen ovat vuorossa kuntosoutusarjat; ensin muut pienveneet ja kajakit ja viimeiseksi Aamulehden "Airon Män". Eri lähtöjen välissä käytetään ainoastaan ryhmittymiseen tarvittava aika, startti tapahtuu heti kun veneet on saatu lähtöviivalle.


Kirkkoveneiden kilpasarjat (avoín ja naiset) starttaavat yhtä aikaa klo 10.45. Samoin Toisessa Aallossa klo 16. kaikki kirkkoveneet ryhmittyvät lähtöviivalle yhtäaikaisesti.

KISAKESKUKSENA TAMPEREEN SOUTUKESKUS

Kilpailukeskus ja kisakanslia sijaitsevat Soutukeskuksessa (osoite Hatanpäänkatu 6, Tampere).  Pysäköinninvalvojat ja liikenteenohjaajat opastavat sekä pysäköinnissä että veneiden vesillelaskussa.

GPS-SEURANTA

Pirkan Soudussa on käytössä gps-seuranta. Kaikille aamupäivän kirkkovenejoukkueille luovutetaan kisan ajaksi gps-seurantalaitteisto. Pienveneistä valitaan etukäteen seurattavat venekunnat ja laitteistot luovutetaan kisakansliasta ennen lähtöä venenumeron luovutuksen yhteydessä. GPS-seurannasta kieltäytyvä soutaja saatetaan hylätä. Edellisvuosien kisaa voit muistella jälkikäteen palveluntarjoajan kotisivuilla www.gpsseuranta.net.

MAHDOLLISET MUUTOKSET TAI OSANOTON PERUUNTUMINEN ILMOITTAUTUMISEN JÄLKEEN

Sairastumisesta ennen soutua, osallistumisesta aikaisemmin ilmoittautuneen sijasta tai muista ennakkoilmoittautumista koskevista muutoksista pyydetään ottamaan yhteyttä toimistoon. Osanoton peruuntuessa sairauden vuoksi palautetaan osa osanottomaksusta toimistoomme viimeistään 10.8. mennessä toimitettua lääkärin- tai terveydenhoitajan todistusta vastaan. Käsittelykorvaus on 8,50 euroa.

PALKINNOT

SM-sarjoissa palkitaan SM-mitalein kunkin sarjan kolme parasta venekuntaa. Lisäksi palkitaan tavarapalkinnoin 1-3 sarjan parasta suhteutettuna kunkin sarjan osanottajamääriin. Palkintojen määrä lasketaan säännöllä "minimissään yksi, maksimissaan kolme venekuntaa, venekuntien kokonaismäärä -2"

 

Kirkkovenesarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta kirkkovenestipendein tai lahjakortein.


Kaikki maaliin tulleet saavat mitalin. Aamulehden "Airon Män" sarjassa arvovaltainen raati valitsee parasta "Airon Män" asennetta esittäneen soutajan, joka palkitaan Airon Män pokaalilla, minitablettitietokoneella sekä kunniakirjalla. Paras aika ei välttämättä takaa kultaa ja kunniaa!


Osallistujien kesken arvotaan lisäksi palkintoja. Arvontalista on voimassa vain soutupäivän.


Kymmenen Pirkan Soutua suorittaneet saavat lisäksi visakoivuisen erikoismitalin nauhan kera. 20 Soutua suorittaneet kutsutaan loppukesällä järjestettävään Soudun päätöstilaisuuteen, jossa heille luovutetaan 20v. mitali. 30 Soutua suorittanut nimetään Pirkan Rautakouraksi ja hän saa oman numeroidun liivin suorituksestaan kertomaan. Vuodesta 2008 lähtien Rautakouriksi on nimetty yhteensä 83 soutajaa.


PROTESTIT JA KILPAILUKALUSTON SÄÄNNÖT

Protestit on jätettävä kirjallisina tuomarineuvostolle kilpailukansliaan. Protesti on jätettävä välittömästi maaliintulon jälkeen (viimeistään 30 min). Tuomarineuvosto käsittelee protestit ennen palkintojen jakoa. Protestimaksu on 20 EUR/pienvene ja 50 EUR/kirkkovene.


Pirkan Soudussa hyväksytään Suomen Soutuliiton säännöt täyttävät veneet. Vapaa venemateriaali ja liikkuvan penkin käyttö on sallittu kaikissa sarjoissa. Tuomarineuvosto voi hylätä veneen, jonka rakentamisessa on selvästi poikettu virallisten sääntöjen hengestä. Veneitä mitataan maaliin tulon jälkeen satunnaisotoksella. Säännöt näet Melonta- ja soutuliiton kotisivuilta.

KYSY LISÄÄ PIRKAN KIERROKSEN TOIMISTOSTA

Toimistomme palvelee sinua puhelimitse arkisin klo 9-15. Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa sijaitseva toimistomme on avoinna ti-to klo 10-15. Soittamalla etukäteen varmistat paikallaolomme myös muulloin. Soutukeskuksessa olemme paikalla perjantaina ennen kisapäivää klo 18.30-20.

Puhelinnumeromme 050 4085 111, sähköposti toimisto(at)pirkankierros.fi, osoite Lindforsinkatu 5, 33720 Tampere.
Pirkan Soudun järjestää Takon Soutajat ry